פרופ' רמי יוסף, חבר מועצת העיר עפולה ומועמד לראשות העיר בבחירות האחרונות, לא מוותר: לאחר הפסיקה הנחרצת של בית המשפט המחוזי בנצרת אשר דחתה את עתירתו לקיום בחירות חוזרות בעיר, יגיש יוסף באמצעות עורך דינו, אילן בומבך, ערעור לעליון.
במסמך הערעור שהוגש לאישור בית המשפט המחוזי, הנדרש לאשר את רשות הערעור, נכללות טענות מפורטות על פני 14 עמודים, ובכללן טענות חישוביות-מתמטיות, וכן טענות משפטיות, הנוגעות למשקל המשפטי המוטעה להשקפת המערער, אותו נתן בית המשפט המחוזי בהכרעתו לדחות את הערעור שהוגש ונדון לפני מספר שבועות.
בין היתר נטען לגבי אי מתן זכות לחקור בחקירה נגדית את המשיבים, טעויות בחישוב המתמטי של הקולות הבעייתיים, אי מתן משקל הולם להפרש בין מספר המצביעים במעטפות הכפולות, פרשת גירוש המשקיפים של יוסף מקלפי מס' 10 וכן התייחסות המקילה מדי של בית המשפט לפרשת הובלת אחת הקלפיות לביתה הפרטי של מנהלת הבחירות.
כזכור, בפסיקה קבע השופט המחוזי ערפאת טאהא, בין השאר כי "לא מצאתי ממש בטענות המערער בעניין המעטפות הכפולות. בחינת כלל המסמכים הנוגעים למספר המעטפות הכפולות שהתקבלו, מיונן וספירת הקולות בקלפי המיוחדת מגלה, כי לא נפל כל פגם בהליך המיון והזיהוי של המעטפות הכפולות, לא נפל פגם בהליך ספירת הקולות, והפער עליו הצביע המערער כלל אינו קיים".
עוד נכתב בפסיקה: "לא מצאתי ממש בטענות המערער לעניין תקינות הליך המיון והספירה של המעטפות הכפולות ולעניין הימצאותם של אנשים בלתי מורשים במהלך הליך המיון והספירה. לטענות אלה לא מצאתי תיעוד בפרוטוקולים שנערכו בזמן אמת.
"בעניין פער בין מספר המעטפות שנחתמו ובין מספר הקולות שהוצאו מהקלפיות, טענות המערער בהקשר זה הועלו תוך עיוות הנתונים ומבלי להציג בפני בית המשפט תמונה מלאה ועקבית. מעבר לנדרש אציין כי אף אם היה מוכח כי קיים פער כנטען, לא היה בכך כדי לסייע למערער. 27 הנתונים העולים ממסמכי הבחירות מלמדים, כי מדובר, לכל היותר, בטעות ברישום 28 הפרוטוקול ובאי הקפדה על רישום נכון ומדויק של מספר המעטפות שנחתמו".
כידוע, בית המשפט המחוזי גם חייב את יוסף בתשלום 25,000 שקלים בגין הוצאות משפט הן לטובת אבי אלקבץ והן לטובתה של חגית עמית, מנהלת הבחירות בעיר.
כעת כאמור מגיש יוסף ערעור לעליון. ממטה יוסף נמסר בהקשר זה כי "בפסק הדין שנקבע על ידי בית המשפט המחוזי בנצרת נראה לכאורה שפסק הדין לכאורה 'ברח' מן האריתמטיקה הבסיסית המתחייבת בהתאם לעובדות החמורות שהוצגו בערעור.
"תמוהה יותר היה חוסר ההתייחסות של פסק הדין להודעה של המדינה בחוסר תקינות של מספר לא מבוטל של קולות לא כשירים בספירת הקולות, מעטפות כפולות, מחסור בפרוטוקולים, וכן התנהלות לא חוקית בחלק מהקלפיות – שמנעו מאפשרות אמיתית למצות את חוק חירות היסוד המרכזי בדבר הזכות לבחור והזכות להיבחר שמהווה מהסימנים המובהקים של חברה דמוקרטית".
עורך דינו של אלקבץ, נחום מרדכי, מסר בתגובה כי "פסק הדין שניתן בבית המשפט המחוזי, כב' השופט ערפאת טאהא היה ברור והחלטי וקבע בין היתר כי אבי אלקבץ נבחר לראשות העיר עפולה בבחירות דמוקרטיות מלאות ותקינות, כב' השופט טאהא קבע בנוסף כי לא נפל כל דופי בהליך הבחירות, ככל ותוגש בקשת רשות ערעור ומר אלקבץ יידרש להשיב לה, הרי שתועבר תשובה לבית המשפט".