עוד פרשייה של התעללות בפעוטות הגיעה לבית המשפט השלום בנצרת: באיחור ניכר של שלוש שנים, הוגש כתב אישום חמור כנגד כוכבה רוימי, הבעלים לשעבר של "פעוטון כוכי" בעפולה, בגין מאות מקרי פגיעה בילדים פעוטים וחסרי ישע שהופקדו למשמרתה.
הפרשה התגלתה בשנת 2022, בעת שבאחת החופשות זוג הורים הבחינו שמשהו אינו כשורה לאחר שראו התנהגות שאינה מאפיינת את בנם והחליטו לשים מכשיר ההאזנה בתיק של הילד. לאחר יומיים של הקלטות התגלתה האמת הנוראה. הגננת נשמעת בהקלטות כשהיא אומרת לאחת הסייעות: "תני לה את כל הירקות, עד שהיא תקיא", או כשהיא צועקת על אחד הילדים "שים את הראש או שאני אפוצץ לך את המוח", "אף אחד לא אוהב אותך", "ילד חרא" ועוד מקרים רבים של צרחות ובכי קורע לב.
ההורים פנו מיד עם ההקלטות למשטרה ולאחר מספר ימים המשטרה הגיעה ולקחה את מצלמות הגן.לטענת ההורים, המשטרה לא טיפלה מיידית בצילומים בטענה שאין כוח אדם ויש עוד מקרים. רק לאחר שלושה חודשים נסגר הגן עם צו מבית משפט, ורק לאחר שנה מיום הגשת התלונה התקשרה המשטרה להורים וזימנה אותם לצפות בסרטונים.
תיעודי הסרטונים העלו תמונה קשה עוד יותר ממה שעלה בהקלטות של ההורים: לדברי ההורים, מעל 300 מקרים של אלימות מסוגים שונים, לרבות בעיטות, סטירות, משיכות והטחת ילדים ברצפה מגובה רב. כמו כן תועדו מקרי עישון סיגריות בחלל סגור על הילדים בזמן שהם ישנים, חולדות מסתובבות בלילה על המיטות ועוד.
מאז התיק עבר בין המשטרה לפרקליטות, לצורך השלמות חקירה חוזרות ונשנות, במשך שלוש שנים, כאשר כאמור רק לאחרונה הוגש כתב אישום נגד הגננת. בכתב האישום נדהמו ההורים לגלות כי תיעוד פגיעה ב-12 ילדים מתוך 24 נכנס לתוך כתב האישום, למרות שכל הילדים חוו אלימות והזנחה.
כאמור, בשלב זה הוגש כתב אישום רק נגד הגננת הראשית והבעלים של הגן, באיחור של שלוש שנים, ולא כנגד הסייעות אשר היו שותפות לכאורה במעשים המיוחסים לה. לדברי ההורים שצפו בסרטונים הקשים מהגן, בסרטונים רואים את אותן סייעות פוגעות ישירות בילדים ובמקרים מסויימים רק נוכחות בחדר בזמן שמישהי אחרת משתמשת באלימות או מקללת את הילדים.
לדברי ההורים, בשיחותיהם עם גורמי הפרקליטות במחוז צפון, לטענת בפרקליטות ישנם מקרים שלא עברו את "הרף הפלילי" ולכן לא נכנסו לכתב האישום.
אחת האמהות זועמת על ההתנהלות והסחבת בהגשת התיק ובניהולו נגד כלל החשודות בו: "כל הילדים עברו את אותם הדברים, בסיטואציות שונות ואין אחד שפסחו עליו. לא הייתה "צדיקה בסדום" שריחמה או הגנה עליהם. אם לא מספיק שלוש השנים שחיכנו לכתב האישום, הדיון הראשון, "דיון ההקראה" נקבע רק ל24.4.25, בתקווה שבאמת הוא יתקיים בתאריך זה.
"אנחנו ההורים עוברים שלוש שנים עם קושי שאין לתאר. הטראומה היא יום יומית. אנו אכולי אשמה שלא ראינו את הסימנים, או בחרנו להתעלם מהסימנים, והמצפון מכרסם בכל רגע, כל הזמן. אנו עוברים טיפולים פסיכולוגים גם לילדים וגם להורים. הילדים שלנו, כתוצאה מהפרשה, סובלים מבעיות התפתחות, בעיות דיבור והתנהגות".
בשבוע שעבר התקיימה הפגנה של ההורים מול בית המשפט. אחת המפגינות אמרה: "האמון נשבר. אנחנו מצפים שהפרקליטות ובית המשפט יביאו את הצדק לילדים ולנו, שיתייחסו למקרה בחומרה הראויה לו ולא יראו אותנו כש"כ או ר"ס או עוד מספר תיק. אנו דורשים שיחמירו בענישה ולא יקלו כי בחוק זה מוגדר רק 'עבירת סתם'.
"אני מקווה שגם הפרקליטות וגם השופטים יחשבו שזה הילד שלהם שהיה שם לבד ולא היה אף אחד שיגן עליו שאנשים רעים החליטו לפגוע בו. אנחנו מקווים שלא נכנס לסטטיסטיקה של 'עוד תיק שנסגר', ושנזכה לראות את היום שהצדק נעשה ובעזרת זה אולי נמצא נחמה שתעזור לנו לרפא את הפצעים האלה בנו ההורים וכמובן שילדינו".
פרקליטה של הנאשמת: אנו לומדים את כתב האישום, אנו בתחילת הדרך
עו"ד אריה ברוך, פרקליטה של הנאשמת כוכבה (כוכי) רוימי: "מדובר בחקירה שהחלה לפני כשלוש שנים. אני בשלבי לימוד חומר החקירה והראיות לעומקם. הפרקליטות מצאה לנכון להגיש כתב אישום בבית משפט שלום על כל המשתמע מכך, בהחלט מדובר בעניין רגיש ומבין ללב כל ההורים.
"בכל המקרים הדומים שטיפלתי וכידוע במקרים מעין אלה, בסופו של יום, בית המשפט באופן אובייקטיבי ואחיד ישפוט על פי היסוד הנפשי והעובדתי של כל אירוע ויקבע אם הוא חוצה את הרף הפלילי, ואם כן, יקבע את מנעד החצייה ועוצמתה.
"בית משפט קובע גם למראה עיניו וגם בהשוואה למקרים דומים. אנו אך בתחילת הדרך. אני גפ סבור שמדובר בבעיה חברתית שיש לטפל בה בדרך אחרת, במשאבים חברתיים, ולא לראות בבעיה משפטית ותו לא. כך לא פותרים בעיות. אנו שופכים את המים עם התינוק ונותנים לרשויות האכיפה לטפל בתפוח אדמה לוהט. בכך ההליך המשפטי פוגע גם בהורים עצמם".
מן המשטרה נמסר בתגובה לטענות ההורים כי "אנו לא מתייחסים פומבית לאורך החקירה, לא נפרט כמה ימים היית החקירה ומה היו הראיות בתיק".
מפרקליטות מחוז צפון נמסר בתגובה כי "בנוגע לתיק הסייעות, התהליך עדיין מתנהל וטרם התקבלה החלטה סופית. מורכבות התיק הצריכה עבודת חקירה מעמיקה ומקיפה, הכוללת מאמצים נרחבים לאיתור ותיעוד מדויק של כל האירועים והילדים המעורבים. הליכי השימוע התמשכו עבר למצופה, וזאת בין היתר במטרה לייעל את ההליך המשפטי".