רמת ישי

אמירות הסתה קשות נגד הממשלה ב"שבתרבות" ברמת ישי – כולל השוואה בין שר בכיר ממשלה לחמאס

אמל אסעד, פעיל למען דמוקרטיה ושיוויון שהתארח בשבת האחרונה באירוע שבתרבות, עשה השוואה בין חמאס לבין השר סמודריץ': "יש ביניהם זהות אינטרסים". גם אל"מ במיל' טליה לנקרי ואלוף במיל' דני יתום לא חסכו ביקורת חריפה מן הממשלה, ודבקו בקונספציה הישנה של חתירה ל"הסדר מדיני" ול"מדינה פלסטינית".

שבתרבות רמת ישי
שבתרבות רמת ישי

אמירות הסתה קשות נאמרו נגד הממשלה, ראש הממשלה ושרים בממשלת ישראל באירוע "שבתרבות" ברמת ישי: פעיל הדמוקרטיה והשיוויון, בן העדה הדרוזית, אמל אסעד עשה השוואה בין חמאס לבין הציונות הדתית ושר האוצר בצלאל סמודריץ, כאשר אמר ש"יש זהות אינטרסים ביניהם, שניהם לא רוצים שלום ולא רוצים את הפסקת המלחמה. גם נתניהו לא רוצה להפסיק את המלחמה ולא רוצה בשלום, אמרו לו מזמן 57 מדינות מוסלמיות שהם יעשו שלום עם ישראל אם יסכים למדינה פלסטינית, והוא סירב. הוא לא רוצה את החטופים בבית, כי אז זה סוף שלטונו".

אסעד גם סיפק אמירות תבוסתניות מקוממות, כשאמר ש"כבר למחרת שבעה באוקטובר היה צריך לקחת את כל האסירים הביטחוניים, להביא אותם לגדר בעזה ולהציע לשחרר את כל החטופים. נתניהו לא רצה, וכעבור שנה יש יותר ממאה חטופים בעזה, שאני לא יודע באיזה מצב יחזרו, אם בכלל, ואולי בכלל יחזרו בשקיות שחורות".

אסעד התייחס גם לחוק הלאום ואמר שהוא "כתם שחור על מדינת ישראל. הדרוזים תמיד היו חלק ממדינת ישראל. אין לי בעיה שיש כאן רוב יהודי, המדינה ללא תתקיים בלי רוב יהודי, אבל חוק הלאום זה חוק מפלה ומביש. לא צריך לתקן אותו, צריך לבטל אותו".

הסכים איתו בעניין חוק הלאום ראש המוסד לשעבר ואלוף במילואים דני יתום, שאמר "כיהודי אני מתבייש בחוק הלאום, שחסרה בו המילה 'שיוויון'. זה חוק איום ונורא". יתום טען כי "ראש הממשלה דוחה הסדר בעזה, בו גורמים במדינות ערביות מתונות הציעו לקחת אחריות על עזה במקום חמאס, כאשר ראש הממשלה מתנגד לשילוב פלסטינים במנגנון הזה".

גם יתום, שכיהן בעבר כח"כ מטעם מפלגת העבודה וגם שימש כמזכירו הצבאי של ראש הממשלה יצחק רבין ז"ל, המשיך לדבוק בקונספציה של חתירה להסדר מדיני ומדינה פלסטינית. "בסופו של דבר המלחמה צריכה להיגמר בהסדר מדיני. אין חלופה למדינה פלסטינית".

לשאלת "אינדקס העמק והגליל" על אמירותיו בעבר בעד סרבנות, יתום סיפק תשובה מתחמקת: "כאשר ראש הממשלה ושר המשפטים דחפו את הרפורמה המשפטית המשוגעת שלהם, והם רצו להפוך את ישראל למדינה דיקטטורית, הייתי בעד הפסקת התנדבות. זו לא סרבנות".

גם אל"מ במיל' וחברת המועצה לביטחון לאומי לשעבר, טליה לנקרי, תקפה את הממשלה משמאל: "מי אמר שלראש הממשלה אין אסטרטגיה? יש לו אסטרטגיה – להחליט שלא להחליט. חובה עלינו כמדינה וכעם להשיב קודם כל את כל החטופים, וראש הממשלה לא מחליט בעניין הזה, כמו גם בעניין תפיסת הביטחון של ישראל שלא קיימת כי לא מחליטים. אין החלטה להגיע להסדר מדיני, וגם אין באמת עבודה על היום שאחרי המלחמה. גם לא להחליט זו אסטרטגיה".

אחת הצופות שהגיעו לאירוע שבתרבות ברמת ישי, דווקא מסכימה עם תפיסות העולם שהוצגו על ידי חברי הפאנל, אמרה כי "הפאנל לא היה מספיק מגוון ולכן הוא די חזר על עצמו". את האירוע הנחה העיתונאי אביעד פוהורילס.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

יוני בן מנחם, עיתונאי בכיר וחוקר המזרח התיכון (צלם: וינוקר דוד)

יוני בן מנחם: חמאס עוד לא הוכרע בעזה

הכתב והפרשן הוותיק, מנכ"ל רשות השידור ועורך קול ישראל לשעבר, אומר כי לא הופתע ממתקפת השבעה באוקטובר, רק מהכישלון המהדהד של צה"ל בהגנה על הגבול. הוא מתייחס ברצינות לאיומי ארדואן לפלוש לישראל באמצעות המיליציות שהשתלטו על סוריה, מעלה את החשש מפני השתלטות האחים המוסלמים על ירדן ומקווה שטראמפ יביא לחיסול מתקני הגרעין באיראן. ויש לו גם טענות לתקשורת הישראלית: "בימי אוסלו, כשהייתי פרשן בקול ישראל, והתחלתי להביא מידע על הכוונות האמיתיות של עראפאת, קראו לי 'ימני קיצוני'. לא רצו לשמוע את האמת"

קרא עוד »
סגן ראש המועצה שלומי מפודה (פייסבוק)

מפודה התפטר מראשות וועדת החינוך ברמת ישי

מפודה, בהודעת פרישה שפורסמה בקבוצת הווצאפ של וועדת החינוך, הגדיר את המחלוקות עם ראש המועצה כ"בלתי ניתנות לגישור". ברקע ההתפטרות מצויה התנהלותה הבעייתית של המועצה מול המתנ"ס המקומי, אשר לראשונה משנת 2004 נכנס לגירעון של כחצי מיליון שקלים. יו"ר האופוזיציה הירשפלד: " ". ראש המועצה אסף אוברלנדר בתגובה: "עד כה לא התקבל מכתב התפטרות רשמי ממפודה"

קרא עוד »
הפגנת הורי הקורבנות בעפולה

הוגש כתב אישום חמור בגין התעללות נגד גננת בעפולה

הורי הקורבנות זועמים על הזמן הממושך שלקח לפרקליטות להגיש כתב אישום, וכן על כך שסייעות הגננת לא הואשמו. הפרקליטות: "לקח זמן לנתח את כל הראיות ולערוך שימוע. טרם הוחלט אם להגיש כתבי אישום נוספים בפרשה". המשטרה: "לא נפרט מה היו הראיות בתיק". הפרקליטות: "טרם הוחלט אם להגיש כתבי אישום נגד הסייעות, השימועים התארכו מעבר למצופה". עו"ד אריה ברוך, פרקליטה של הנאשמת: "אנו עדיין לומדים את כתב האישום"

קרא עוד »
Scroll to Top