אנטישמיות חד צדדית הגיעה גם ליחסים הבינלאומיים של רשויות באיזור: העיר הבלגית אקסל, המונה 88,000 תושבים, השעתה את הסכם ברית הערים התאומות עם המועצה האזורית מגידו, בשל מה שהגדירה כ"מדיניות קולוניאליסטית" של ממשלת ישראל בעזה ו"פשעי המלחמה" בהן מואשמת המדינה בבית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג.
במכתב קשה ששלח ראש העיר אקסל, כריסטוס דולקרידיס, ביחד עם חבר המועצה מעירו, נביל מסעודי, נכתב בין השאר: "כפי שיידענו אותך, מועצת העיר אקסל החליטה להשעות את הסכם הערים התאומות עם מועצת מגידו לתקופה בלתי מוגבלת.
"ההחלטה הזו נובעת מהיקף ומשך התגובה של ממשלת ישראל ברצועת עזה; הקורבנות האזרחיים הרבים; הצהרות בית הדין הבינלאומי לצדק ותובע בית הדין הפלילי הבינלאומי; והמשך המדיניות הקולוניאליסטית המתמשכת שממשלת נתניהו מבצעת בעזה בניגוד לחוק הבינלאומי ולזכויות הפלסטינים.
"בנובמבר 2023, מועצת העיר של אקסל כבר הביעה את עמדתה, בהדגש על כך שזכותו של כל אדם לחיות בביטחון וחובתו לסייע לבני האדם נוגעים במהות האנושיות שלנו, והוסיפה ש'אנחנו, כחברי מועצת העיר, מחויבים להתריע ולנקוט עמדה כדי להבטיח שכיבוד החוק הבינלאומי נשמר'.
"לאחרונה, מועצת העיר וראשות אקסל שאלו את עצמן על משמעות ההחלטות שנופלות בגבולות סמכויותיה המוגבלות. לאחר שציינו שהמצב הנוכחי אינו מאפשר למעשה כל יוזמה אמינה בכיוון הדיאלוג והשלום, ולהיפך, שהמשך ההסכם בין הרשויות שלנו הזה יכול להתפרש כתמיכה במדיניות הנוכחית של מדינת ישראל, מועצת העיר של אקסל החליטה להשעות את הסכם הערים התאומות עם המועצה האזורית מגידו, ללא הגבלת זמן".
במכתבה, עיריית אקסל עושה השוואה מתועבת בין מתקפת חמאס בשבעה באוקטובר לבין תגובת צה"ל למתקפה: "תמיד שאפנו ולקחנו על עצמנו לקדם את השלום, הדיאלוג ושיתוף הפעולה עם כל הקהילות. עיריית אקסל תמיד נקטה עמדה בעד אלו שפועלים למען השלום. ככזאת, היא מגנה בתוקף את פיגועי הטרור שביצע חמאס נגד אוכלוסיית האזרחים הישראלית ב-7 באוקטובר 2023 ומגנה את תגובת הצבא הישראלי הנרחבת והלא פרופורציונית נגד חמאס, שהשפיעה רבות על תשתיות האזרחים, כולל התשתיות ההומניטריות.
"מועצת העיר וראש העיר אקסלס משוכנעים כי יש למצוא פתרון פוליטי שבו העמים הישראלי והפלסטיני יחיו בשלום בגבולות מוסכמים ומוכרים, על מנת לסיים את הסכסוך אחת ולתמיד, בהתאם לחוק הבינלאומי, זכויות האדם וההסכמים ההיסטוריים שמעולם לא יושמו.
"עיריית אקסל מדגישה בחוזקה את החשיבות של המשך שימוש בכל האמצעים הדיפלומטיים למציאת פתרון פוליטי בר קיימא. כל הצדדים חייבים לשאוף להגן על חיי האזרחים. התקפות מכוונות נגד אזרחים והתקפות בלתי מובחנות ההורגות או פוגעות באזרחים, שהן פשעי מלחמה, חייבות להיפסק לחלוטין. עיריית אקסל מקווה בכנות שניתן יהיה להשיב את השלום במהרה".
כאמור, ראש מועצה אזורית מגידו לא נותר חייב, ושלח מכתב אישי נוקב לראש העיר דולקריטיס. במכתב מספר לין על חבריו הקרובים שנרצחו, ראש מועצת שער הנגב אופיר ליבשטיין ז"ל מקיבוץ כפר עזה, אבשלום הרן ז"ל מקיבוץ בארי, שחר צמח ז"ל, אילן פיורנטינו ז"ל, איילת ומני גודארד ז"ל, ועוד עשרות שנרצחו, נחטפו ונפצעו.
"אני לא יודע כיצד היית מגיב אם היו רוצחים 1,400 אזרחים בני עירך" כותב לין לראש עיריית אקסל, "אבל אני יודע מה אני הייתי עושה אם זה היה קורה אצלך. הייתי מארגן מיידית משלחת סיוע, הייתי מגיע בעצמי בראש המשלחת ומגיש עזרה, הייתי מחבק אותך ונותן תמיכה… הייתי פועל מתוך משמעותו העמוקה, הבסיסית והאנושית של המושג 'ברית ערים תאומות'. כי ברית משמעותה היא שבשעתו הקשה ביותר של בן בריתך, אתה נחלץ לעזרה ומושיט ידך לתמיכה".
היחסים עם העיר אקסל בבלגיה לא תמיד היו קשים. ברית הערים התאומות בין מ.א מגידו ואקסל נוסדה בשנת 2012, בעקבות פרויקט חקלאי שיזמה אקסל בזבבדה, כפר פלשתיני סמוך לג'נין, קרוב לגבולה של מ.א מגידו. במהלך השנים התקיימו פרויקטים משותפים בין שתי הרשויות בתחומי התרבות, האמנות, החינוך והחקלאות, והתקיימו ביקורים הדדיים של משלחות מבלגיה ומישראל.
בשנת 2016 הגיעה משלחת של בכירים מאקסל להתארח במגידו, ובשנת 2017 נערך בבלגיה אירוע מרגש לציון חמש שנים לברית. בשנת 2022 עם סיום משבר הקורונה הגיעה נציגה מאקסל לביקור בן שבוע בזבבדה ובמגידו לבחינת שיתופי פעולה נוספים וזכתה לאירוח חם.
לין כתב עוד במכתבו הכואב לראש העיר הבלגי, המנותק מן המצב וככל הנראה נמצא תחת לחץ ציבורי כבד של ציבור מהגרים מוסלמים גדול בעירו, הסמוכה לבריסל הבירה של בלגיה: "אתה כותב שאתה יודע שאנחנו אנשי שלום, ואתה צודק. אנחנו אנשי שלום ונאבקים למען השלום, יום יום, כבר שנים ארוכות. עם זאת, אנחנו חיים בסביבה קשה ומורכבת, כזו שלעתים קרובות קשה למצוא בה שותפים לשאיפות השלום הכנות שלנו. זו מציאות מתסכלת שנדמה שאתם שם מעבר לים, מתקשים להבין, גם אחרי שנים ארוכות של ברית ערים תאומות בינינו.
ברשותך אני בוחר להשיב לך לא ברמה הלאומית, אספר לך את נקודת המבט האישית שלי . ב-7.10 בבוקר שמרתי בשער של הקיבוץ שלי. נשמע מוזר נכון? אבל ככה זה אצלנו, גם בימי שלום אנחנו צריכים לשמור על היישובים שלנו מפני איומי טרור שעלול להגיע בכל רגע.
"באותו זמן בדיוק ביישובי הנגב המערבי, השמירה בשער לא הספיקה. אלפי מחבלים פרצו את הגדר, רצחו את השומרים בשערים, טבחו אנשים תמימים במכוניותיהם בדרך, רצחו, שרפו, אנסו וחטפו את התושבים, תינוקות, זקנים בכיסאות גלגלים, העלו באש אלפי בתים על יושביהם, רצחו משפחות שלמות מחובקות, פעוטות וילדי גן. אנשים שכל מה שרצו זה לחיות בבתיהם בשלום, לעבוד את שדותיהם, לקיים חיי קהילה ערכיים ופורחים וגם לסייע לשכניהם בעזה".
על חברו הקרוב, אופיר ליבשטיין ז"ל, ראש המועצה האזורית שער הנגב, שנרצח בשבעה באוקטובר: "אופיר היה אופטימיסט בלתי נלאה, יזם וחולם שפעל להגשים את החלומות היפים ביותר על עתיד משותף. אופיר הקים בצמוד לעזה מרכז היי -טק וחדשנות והיה באמצע מהלך אסטרטגי להקמת אזור תעשייה משותף, ישראלי – פלסטיני, בגבול בין המועצה שלו – שער הנגב לעזה. הוא האמין שבעזרת הכלכלה ושיתופי פעולה יומיומיים, אפשר להוביל ליצירת קשר חיובי בין שני העמי ם .
"הוא לא נרצח במקרה. מחבלי החמאס ידעו איפה הוא גר ובאו במיוחד לביתו, רצחו אותו ואת בנו ניצן, יחד עם עוד מספר קרובי משפחה שחיו ביישוב שלו – כפר עזה. אספר לך על חבר נוסף שלי – אבשלום הרן – אבשל. הוא ניהל ארגונים כלכליים ענקיים, עם מחזורי עסקים של מאות מיליוני דולרים. אבשל ואשתו שושן גרו בקיבוץ בארי הסמוך לגבול עזה.
"שושן הרן הקימה את ארגון Fair Planet שנלחם ברעב במדינות מתפתחות ופעולתה הצילה מאות אלפי בני אדם ברחבי העולם, ממוות ברעב. אבשל נרצח ב 7.10 ושושן ביחד עם בתה ושני נכדיהם נחטפו לעזה.
"יכולתי לכתוב גם על עוד עשרות חברים שנפגעו: רננה ששני בניה נחטפו, שחר שנרצח כשניסה להגן על פצועים במרפאה בקיבוצו, אילן שנהרג כשהגן על ילדים וקשישים, איילת המחנכת הנערצת שנרצחה עם מני בעלה ועל רבים נוספים… עשרות רבות של חברים איבדתי, 1,400 ישראלים נרצחו בבוקר שבת אחד, חג שמחת תורה .
"בשיחתנו, הצעתי שתבוא לבקר אותנו, לראות במו עיניך ותנסה להבין. אמרת לי שאתה לא יכול, כי מסוכן בישראל. אתה צודק, מסוכן בישראל. עשרות רקטות ולפעמים מאות, נורות עלינו מדי יום. הן נורות על ידי החמאס, חיזבאללה, הג'יהאד האסלאמי ואיראן. אבל אף ישראלי לא יסכן את ביקורך כאן.
"אם היו יורים על העיר שלך עשרות טילים מדי יום, אלפי טילים בשנה, מה היית עושה? אם היו רוצחים עשרות חברים אישיים שלך, כיצד היית מגיב? אני לא יודע כיצד היית מגיב אם היו רוצחים 1,400 אזרחים בני עירך, אבל אני יודע מה אני הייתי עושה אם זה היה קורה אצלך. הייתי מארגן מיידית משלחת סיוע, הייתי מגיע בעצמי בראש המשלחת ומגיש עזרה.
"הייתי מחבק אותך ונותן תמיכה… הייתי פועל מתוך משמעותו העמוקה, הבסיסית והאנושית של המושג 'ברית ערים תאומות'. כי ברית משמעותה היא שבשעתו הקשה ביותר של בן בריתך, אתה נחלץ לעזרה ומושיט ידך לתמיכה.
"מה לא הייתי עושה? לא הייתי משעה את היחסים עמך בגלל שבחרת להגן על עצמך. לא הייתי משעה את היחסים גם אם הייתי בטוח שאתה טועה. הייתי מדבר, מנסה לחבר, לשכנע, לעזור למצוא דרכים נוספות. זו המנהיגות שהייתי מצפה לה ממך, זו החברות שאני מאמין בה , זו המשמעות של ברית ושל שותפות . הצטערתי לגלות שבחרת אחרת".